Mások rólam

ESZTER VÉLEMÉNYE

FRANYÓ EDINA, edzőmről, barátomról…………..
Edinával először 2010. február 8-án 6.30-kor találkoztam a korábbi edzőteremben, ahol edzéseket vezetett. Azért emlékszem ennyire pontosan, mert ez az alkalom az egész életemre hatással volt! Az első találkozó alkalmával a bizonytalanság, a félelem, a zavartság, a szomorúság, a vágyakozás, a nyitottság és az elszántság jellemzett. Azt gondolom, hogy már az első alkalommal nagyon őszintén és korrekten tudtunk beszélgetni.

Feltétel nélkül megbíztam benne és éreztem, hogy egyetlen esélyem van, ha változtatni akarok magamon, ha mindent részletes elmondok Edinának és ezzel egyidejűleg szembe nézek azzal, hogy min akarok változtatni és milyen hibákat követtem el magammal szemben. Nem akartam becsapni sem őt, sem magamat.
Ekkor a súlyom 163 kg volt, ami egyszerre volt rémisztő, elkeserítő és döbbenetes, de már szembe tudtam vele nézni, amit óriási eredménynek tekintettem. Egy ekkora súlyt elviselni mind fizikailag, mind lelkileg nagyon nehéz volt.

Elkezdődött a közös munka, ami szépen fokozatosan indult és ezért már az első perctől kezdve szerettem ezeket az alkalmakat, de ekkor még nem bíztam a kitartásomban, az elszántságomban. Edinában viszont már ekkor is bíztam és az utasításait próbáltam maximálisan betartani. A legmeglepőbb azt volt számomra, hogy félszavaimból, tekintetemből, testem üzeneteiből tudta, hogy még mit bírok és mennyire vagyok terhelhető vagy, hogy aznap éppen milyen hangulatban vagyok és az edzéseket maximálisan ehhez igazította.

Edinától az edzések alatt összetett segítséget kaptam és kapok a mai napig, nemcsak a táplálkozásomban kapok tanácsot, nemcsak az edzésekben kapok magasfokú szakmai útmutatást, hanem a pszichés megterhelésben és az elszántság szinten tartásában is folyamatos odafigyelést és segítséget kapok.  

Mára már közel 50 kg ment le rólam, ami egy közös munka, amiben az edzőm, a családom és persze én is bőven kivettem a részemet.
Az életem változásáról regényekben tudnék írni, hisz oly sok minden megváltozott. Az életem minden részére maximálisan kihatott ez a változás.

Pár változás, röviden: - egészségesebb vagyok, - önbizalmam megnőtt, - sokkal boldogabb vagyok, - belefértek a fürdőkádba, - csizmát tudtam magamnak vásárolni, - a ruhaméretem 60-ról 48-ra csökkent, - könnyebben mozgok,- futóversenyen indultam……..és még sorolhatnám!!!

Franyó Edina Fitness Edző © 2011 - Minden jog fenntartva! Weboldal készítés
Eco-Webdesign Kft.